Ηλ. δ/νση: info@edipit.gr

H Ένωση Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) Μακεδονίας – Θράκης, δημιουργήθηκε το 2002 για να καλύψει τις ανάγκες επαγγελματικής και συνδικαλιστικής έκφρασης των δημοσιογράφων της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι δεν εργάζονται στον ημερήσιο τύπο της περιοχής.

Μετά την ιδρυτική συνέλευση, τη σύνταξη καταστατικού και την έγκρισή του από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε η λειτουργία της Ένωσης.

Η Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. Μακεδονίας- Θράκης έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η δύναμή της, σήμερα ανέρχεται σε 320 μέλη, τα οποία είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι που εργάζονται σε περιοδικά, εβδομαδιαίες – δεκαπενθήμερες – μηνιαίες εφημερίδες καθώς και σε ηλεκτρονικά μέσα της Θεσσαλονίκης, των υπολοίπων νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ. Μακεδονίας- Θράκης είναι το σωματείο των δημοσιογράφων του περιοδικού και του ηλεκτρονικού τύπου της Βόρειας Ελλάδας, που για διάφορους λόγους, δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη δημοσιογραφική ένωση. Μέλη της είναι μάχιμοι δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα της Μακεδονίας και της Θράκης και κύριο καθήκον έχει την στήριξη των συναδέλφων, την εξύψωση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, το σεβασμό της δεοντολογίας και τη συμβολή – μέσω της λειτουργίας των μελών της- στην ανάπτυξη της περιφέρειας.

Close Menu